Manastirea RECEA

Acest complex arhitectonic inaltat in doar 10 ani are in istoria sa sufletul si creierul maicii starete Stavrofora Cristina alaturi de minunata lucrare spirituala a parintelui Ioan unul din cei mai incercati si importanti duhovnici ai neamului romanesc.
Astfel in 1991 cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Andrei, si cu intrarea in randul monahismului a Maicii Starete Stavrofora Cristina demareaza constructia complexului manastiresc pe locul unei bisericuta si o cladire ambele neterminate lasate Episcopiei de preotul Ioan Lazar.
Acestea au fost dimensiunea initiala pierduta in scurt timp intr-un plan complex, a unui asezamant monahal unic in acea vreme intre cele existente. Angajata intr-un asemenea proiect la finalul caruia trebuia sa iasa o lucrare desavarsita Maica Stareta s-a documentat, a cercetat si-a insusit legislatie, din canoane, din iconografie, din traditie a ascultat sfaturile sau indemnurile specialistilor in domeniu.

 

La începutul anului 1992 s-au finalizat lucrarile la primul corp administrativ, iar în aprilie 1993 a început construirea cetatii monahale cu 3 corpuri, într-un stil românesc.
24 septembrie 1994 vizita Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române si de Prea Fericitul Parinte Partenie al III – lea, Patriarhul Alexandriei.
28 aprilie 1995 are loc sfintirea cetatii de chilii, hirotesirea întru arhimandrit a Parintelui Ioan Iovan si acordarea distinctiei de Stavrofora Maicii Starete Cristina Chichernea.
Tot atunci se pune si piatra de temelie a noii biserici cu hramul „Nasterea Maicii Domnului”.
Pentru a întregi complexul monahal în anii 1997 – 1998 s-au mai construit: un muzeu – cu caracter bisericesc si national – o biblioteca si o sala de muzica.

Multumesc Domnului TURCANU FLORIN pt imaginile puse la dispozitie

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: