Sfantul Valentin.

Prima comemorare religioasa in Biserica Catolica a Sfantului Valentin a avut loc in anul 496? Atunci, Papa al Bisercii Catolice era Gelasius I. Sfantul Valentin sarbatorit pe 14 februarie (sau denumirea laica de Ziua Indragostitilor) este o sarbatoare catolica? Ortodocsii comemoreaza si ei, de-a lungul anului, 3 sfinti cu acelasi nume: Sfantul Valentin Preotul pe 6 iulie, Sfantul Valentin pe 24 octombrie si Sfantul Mucenic Valentin pe 24 aprilie.cea mai cunoscuta versiune a provenientei sarbatorii de Sfantul Valentin spune ca acesta era un preot roman care casatorea cuplurile crestine? Pe vremea aceea, in timpul Imparatului Claudius Gothicus, ajutarea crestinilor era considerata o ilegalitate.

la inceput, Claudius Gothicus il aprecia pe preotul Valentin? Insa, dupa ce acesta a incercat sa il converteasca pe Imparat, a fost condamnat la moarte. Anul exact al mortii nu este cunoscut, in istorie circuland 3 posibile date: 269, 270 sau 273.

inainte de a-i fi taiat capul, Sfantul Valentin a redat vederea si auzul fiicei unuia dintre paznicii sai? Aceasta informatie este prezenta in Legenda Aurea, o carte aparuta in anul 1260 (aproximativ), scrisa de Jacobus de Voragine.

sarbatorii crestine a Sfantului Valentin i s-au asociat simbolurile romantice, care au transformat-o in ceea ce noi numim astazi „Ziua Indragostitilor”, abia spre sfarsitul Evului Mediu? Aceasta modificare a semnificatiei sarbatorii (pur religioasa pana atunci) a avut loc, mai intai, in Anglia si Franta si pleaca de la premisa ca la mijlocul lui februarie pasarile se imperecheaza.

anul acesta, de exemplu, ambele calendare catolice romanesti (romano si greco catolic), nu praznuiesc niciun Sfant Valentin pe 14 februarie? In calendarul romano-catolic, Sfantul Valentin este praznuit pe 13 februarie anul acesta, iar in cel greco-catolic nu este mentionat deloc.

Calendarul Romano-Catolic general al Sfintilor nu il mentioneaza pe Sfantul Valentin in lista celor comemorati pe 14 februarie? Conform Calendarului, in aceasta zi, catolicii cinstesc memoria Sfintilor Calugarul Cyril si Episcopul Methodius. Aceasta situatie se datoreaza modificarilor aduse Calendarului in anul 1969 cand Sfantul Valentin a fost scos de pe lista celor praznuiti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: