Salariul minim în mediul privat va fi de 700 de lei

La sediul Consiliului Economic şi Social s-a semnat vineri noul Contract Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional pentru anii 2011-2014, care prevede că salariul minim şi grila de salarizare vor fi negociate anual, salariul minim pentru 2011 fiind stabilit la 700 de lei.
Contractul a fost semnat între toate confederaţiile patronale reprezentative la nivel naţional şi toate federaţiile sindicale la nivel naţional.
„Noul Contract Colectiv de Muncă cu valabilitate pe patru ani 2011-2014 cuprinde elemente noi faţă de cel vechi, care ţin seama de situaţia actuală a economiei. Una dintre noutăţi este că salariul minim şi grila de salarizare se vor negocia anual” a declarat pentru NewsIn preşedintele UGIR 1903, Cezar Corâci.
Potrivit acestuia, pentru 2011 valoarea salariului minim este de 700 lei, mai mare decât cea de până acum, de 600 lei şi mai mare „decât vrea Guvernul”, de 670 lei.
„Ca să exemplific, conform grilei de salarizare, un muncitor calificat va avea un salariu mai mare cu 7%, respectiv 770 lei, iar pentru alte categorii, cum ar fi persoanele cu studii superioare, nu va creşte în limita minimă, ci se va menţine la acelaşi nivel. Pentru maiştri va fi o mărire de 1,3% a salariului minim” a exemplificat Corâci.
Sindicatele şi patronatele anunţau miercuri că s-au terminat negocierile noului Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel naţional pentru anii 2011 – 2014 care stabileşte salariul minim şi grila de salarizare numai pentru anul 2011.(sursa:realitatea.net)

Anunțuri

2 comentarii (+add yours?)

  1. gabi271
    Dec 19, 2010 @ 12:21:20

    Si la VATMANI,cat va fi?si de cand?

    Răspunde

  2. Trackback: Salariul minim în mediul privat va fi de 700 de lei - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: