Ursus inchide fabrica din Cluj din cauza costurilor mari de operare şi a scăderii pieţei berii

Compania Ursus Breweries a anunţat joi că va închide fabrica din Cluj, din cauza costurilor mari de operare şi a scăderii pieţei berii.

Piaţa berii din România s-a diminuat cu mai mult de 25% în ultimele 18 luni, din cauza scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, pe fondul crizei economice, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Grant McKenzie, vicepreşedintele de marketing al Ursus Breweries.

„Ne aşteptăm ca piaţa berii să nu mai atingă volumele din 2007-2008 pentru ani buni”, a spus McKenzie, citat de Mediafax. Totodată, în prima jumătate a anului fiscal 2010 – 2011, respectiv aprilie-septembrie, volumele de vânzări ale Ursus Breweries au scăzut cu 11% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. McKenzie crede că piaţa va scădea şi în anul fiscal în curs şi că nu va creşte nici în următorul an fiscal.

„România este, de departe, pe piaţa berii, cea mai afectată dintre ţările europene în care are fabrici SABMiller. Cauzele acestui lucru sunt scăderea salariilor şi creşterea TVA”, a mai spus McKenzie. Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller, deţine în România patru unităţi de producere a berii la Timişoara, Cluj-Napoca, Buzău şi Braşov. Totodată, grupul a achiziţionat în ianuarie 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: