Mişcarea Arădeană participă la campania „Let`s Do It, Romania!”

Mişcarea Arădeană a anunţat joi că sprijină şi participă la campania „Let`s Do It, Romania!”, care presupune curăţarea gunoaielor din arealele naturale ale ţării într-o singură zi.
Astfel, în 25 septembrie 2010, membrii şi simpatizanţii Mişcării Arădene vor participa ca voluntari la curăţenie în Pădurea Ceala şi pe Valea Cladovei, puncte stabilite împreună cu organizatorii evenimentului

Mâine se dă startul curăţeniei generale în cadrul proiectului desfăşurat la nivel naţional „Let’s do it, Romania”.
Şi-au anunţat deja prezenţa aproximativ 2000 de voluntari la nivelul judeţului nostru, ceea ce face ca Aradul să se plaseze pe numărul 12 în topul judeţelor din România.

Voluntarii sunt aşteptaţi mâine în intervalul orar 9-10.30 în spatele Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, inclusiv persoanele care nu au apucat să se înscrie în proiect, dar doresc să o facă. Participanţii vor primi mănuşi, saci menajeri şi apă de la organizatori, după care se vor împărţi în grupuri care vor acoperi diferite zone din împrejurimile municipiului şi din judeţ. Cei care vor pleca în judeţ vor beneficia de transport pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean Arad şi de societatea Takata. Aceste grupuri vor pleca din faţa primăriei Arad. Elevii se vor ocupa de parcurile din municipiu. Sunt vizate cu precădere următoarele zone: pădurea Ceala, pădurea Vladimirescu, malul Mureşului din Ceala spre Nădlac. Cei care pot să se deplaseze cu autoturismele personale sau cu bicicletele sunt încurajaţi să facă acest lucru.
Colectarea gunoaielor se va face de sâmbătă şi până miercuri.
Vor da o mână de ajutor şi instituţiile: Consiliul Judeţean, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu, Poliţia, Pompierii, Jandarmeria, Lunca Mureşului, Apele Române, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi o serie de primării din judeţ.
“Se poate spune că la nivelul C.J. Arad, se continuă tradiţia pentru grija faţă de natură. Nu întâmplător, anul acesta, de Ziua Mondială a Mediului, C.J. Arad s-a clasat pe locul 3 pe ţară, ca o apreciere pentru programele noastre de mediu. Consider că succesul acestei noi acţiuni va fi obţinut prin implicarea cât mai multor cetăţeni, autorităţi locale, firme private, operatori de salubritate, persoane publice şi mass-media. Vom atrage alături de noi în această acţiune şi autorităţile administraţiei locale din judeţ”, a declarat Cristian Drăgan, vicepreşedinte al C.J. Arad .
“Let’s do it, Romania” este cel mai mare proiect ecologist la nivel naţional, realizat prin voluntariat, care îşi propune curăţarea întregii ţări de gunoaiele din afara oraşelor, într-o singură zi, ziua de 25 septembrie a.c. De Ziua Curăţeniei Naţionale toţi românii sunt aşteptaţi să participe la “schimbarea la faţă” a României. (D.M.)

Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

  1. Trackback: Mişcarea Arădeană participă la campania “Let`s Do It, Romania!” - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: