Cetatea Aradului va fi deschisă publicului timp de o zi

Cetatea Aradului, fortificaţie construită în secolul al XVIII-lea, va fi deschisă publicului în cursul zilei de sâmbătă, cu ocazia celei de a V-a ediţii a Zilelor Europene a Patrimoniului la Arad, care au ca tematică în acest an promovarea patrimoniului cultural.

Astfel, cei care doresc să viziteze Cetatea Aradului o pot face, sâmbătă, între orele 11.00 şi 17.00. Accesul vizitatorilor este gratuit şi va fi permis pe baza buletinului de identitate. Pentru grupurile de copii, intrarea va fi permisă pe baza buletinului de identitate al profesorului însoţitor.

Alături de Primăria municipiului Arad, parteneri în organizarea evenimentului din Cetatea Aradului sunt Biroul de Informare al Consiliului Europei – Bucureşti, Centrul Cultural Judeţean Arad, Complexul Muzeal Arad şi Asociaţia Pro Urbe.

În fiecare an, în luna septembrie, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, cetăţenii Europei sunt invitaţi să viziteze monumente istorice. Evenimentul oferă posibilitatea de a descoperi nu numai monumente istorice protejate, ci şi situri sau zone mai puţin cunoscute care, în mod obişnuit, nu sunt accesibile publicului larg.

Zilele Europene ale Patrimoniului sunt organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Zilele Europene ale Patrimoniului au ca tematică în acest an rolul patrimoniului în viaţa comunităţii, promovând accesul la patrimoniu ca un drept cetăţenesc, dar şi responsabilizarea cetăţenilor faţă de valorile de patrimoniu, ca obiectiv important al politicilor privind conservarea şi promovarea patrimoniului cultural.

Asigurarea accesului la patrimoniul construit priveste atât latura de accesibilitate fizică, cuprinzând căi de acces, panouri indicative şi explicative, cât şi accesul prin informare şi comunicare.

Cei interesati de o documentare mai aprofundată a tematicii „Rolul patrimoniului în viaţa comunităţii” sunt invitaţi de Ziua Europeană a Ptarimoniului la o masa rotundă, care va avea loc în 18 septembrie, la Primăria municipiului Arad, cu începere de la ora 12.30.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: